Rens takrennene – unngå lekkasjer

Vi har samlet noen enkle råd for hvordan du holder takrennene i orden. Å la være kan koste deg dyrt!

Takrennene dine kan bety mye for hvor godt huset ditt har det. Ikke bare hindrer de vannet i å renne rett ned i hodet på deg, de leder også vannet vekk fra veggene og hindrer vannskader på huset.

På tide å rense rennene?

Men rennesystemet klarer seg dessverre ikke helt på egen hånd. Smuss, løv, barnåler og mye forskjellig finner ofte veien til takrennene sammen med regnet, og da er det uunngåelig at det hoper seg opp etter hvert. Om du har trær i nærheten altså muligheten for tette rør ekstra stor. Så om du ikke har renset rennene på noen år, er det på høy tid nå.

I tillegg til oversvømmelser på uønskede steder i takrennene, vil tette rør også kunne føre til at rørene sprekker når løvet fryser til vinterstid. Når det så regner vil vannet etter hvert kunne trenge inn i husveggen og forårsake vannskader. Da kan det gå så galt at du må bytte hele veggen.

For å sjekke om det har kommet sprekker i rørene må du trekke i oljehyre og ta en inspeksjonrunde en dag det regner litt skikkelig!

Må gjøres hvert år

Vår anbefaling er at du renser rennene årlig, eller at du i alle fall sjekker om det er nødvendig. Det beste er å gjøre dette tidlig på vinteren, etter at alt løvet har falt av trærne.

Et godt tips om du har mye løvtrær rundt huset er å montere løvstoppere på takrennene. Dette er en rist som legges over rennen og hindrer løvet i å legge seg i rennen.

Ønsker du råd eller hjelp, ta kontakt med Taktekker Franzen i dag!